Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Chifteluțe gustoase din năut (falafel -Pentru a pregăti această rețetă de post aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 400 g năut uscat (nu folosi conservat!)
- 1 ceapă mică
- 3-5 căței de usturoi
- 1/3 legătură pătrunjel
- 1/2 legătură coriandru
- 30 g făină/pesmet (sau făină de năut pentru versiunea fără gluten)
- 1 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper
- 1 linguriță chimen
- 1 linguriță paprika
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- Ulei pentru prăjit
Pentru servire: pâine pita, sos tahini, salată
Mod de preparare:
Pune năutul într-un bol mare și acoperă-l cu aproximativ 5-7 cm de apă rece. Lasă la înmuiat peste noapte, apoi spală și scurge.
Pune năutul spălat și scurs într-un procesor de alimente, adaugă cățeii de usturoi, ceapa, pătrunjelul, coriandrul, bicarbonatul de sodiu și condimentele. Procesează până devine fin dar sfărâmicios.
Transferă într-un bol mare, adaugă pesmetul și amestecă până se combină. Acoperă și lasă compoziția la frigider timp de 1 oră.
Încinge uleiul la 180˚C.
Scoate amestecul de falafel din frigider și, cu mâinile umede, formează bile de 2,5 cm.
Prăjește chifteluțele până devin aurii și crocante, aproximativ 3-4 minute. Transferă pe un prosop de hârtie.
Servește ca atare sau în pâine pita cu salată și sos tahini.
Savurați cu poftă! Poftă bună!