Prăjitură cremoasă, aspectuoasă, fină și aromată – Semilună cu nucă și cremă

Prăjitură cremoasă, aspectuoasă, fină și aromată – Semilună cu nucă și cremă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blatul de nucă:

  • 6 albușuri
  • 120 g zahăr
  • 2 lingurițe de cacao
  • 150 g unt
  • 150 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g miez de nucă

Ingrediente pentru glazura de gălbenușuri:

  • 6 gălbenușuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru crema de nucă:

  • 100 ml lapte
  • 160 g zahăr
  • 150 g miez de nucă
  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 linguriță esență de rom
  • 200 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru blat, amestecăm untul cu 80 de grame de zahăr. Adăugăm făina, praful de copt, miezul de nucă și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul și turnăm compoziția în aluat.

3. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.

4. După acest interval de timp, scoatem blatul și îl tapetăm cu gălbenușuri bătute cu zahar. Punem tava la cuptor pentru încă 10 minute.

5. Pentru cremă, punem laptele la fiert. Adăugăm zahărul, ciocolata, untul și amestecăm bine până la omogenizare.

6. Adăugăm miezul de nucă și tapetăm prăjitura cu glazura obținută.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!