Cuib de viespi – Desert rapid și delicios, la cuptor – Un deliciu pentru întreaga familie

Cuib de viespi – Desert rapid și delicios, la cuptor – Un deliciu pentru întreaga familie – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 3 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 50 g unt
  • 70 g smântână
  • 3-5 g sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 100 g zahăr

Ingrediente pentru sos:

  • 200 ml smântână
  • 1 lingură zahăr
  • 1 ou

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm laptele cald. Adăugăm drojdia, 2-3 lingurițe de făină, 1 linguriță de zahăr și amestecăm foarte bine. Lăsăm compoziția 30 de minute.

2. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm sarea, zahărul, untul, compoziția pregătită anterior și amestecăm foarte bine.

3. Într-un bol separat, amestecăm brânza de vaci cu zahăr. Adăugăm un ou și mixăm până la omogenizare.

4. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Repartizăm umplutura și formăm o ruladă, pe care o tăiem felii.

5. Așezăm melcișorii pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Îi tapetăm cu un ou bătut și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos. După ce s-au răcit, îi tapetăm cu smântână.

Savurați cu drag! Poftă bună!