Cuib de viespi – Desert rapid și delicios, la cuptor – Un deliciu pentru întreaga familie – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 350 g făină
- 3 g drojdie
- 100 ml lapte
- 50 g zahăr
- 50 g unt
- 70 g smântână
- 3-5 g sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 1 ou
- 100 g zahăr
Ingrediente pentru sos:
- 200 ml smântână
- 1 lingură zahăr
- 1 ou
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm laptele cald. Adăugăm drojdia, 2-3 lingurițe de făină, 1 linguriță de zahăr și amestecăm foarte bine. Lăsăm compoziția 30 de minute.
2. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm sarea, zahărul, untul, compoziția pregătită anterior și amestecăm foarte bine.
3. Într-un bol separat, amestecăm brânza de vaci cu zahăr. Adăugăm un ou și mixăm până la omogenizare.
4. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Repartizăm umplutura și formăm o ruladă, pe care o tăiem felii.
5. Așezăm melcișorii pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Îi tapetăm cu un ou bătut și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos. După ce s-au răcit, îi tapetăm cu smântână.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post