Prăjitură cu blat fin și subțire, cu miere – Cremă simplă și delicioasă, de căpșuni – Se prepară rapid, foarte rapid…

Ingrediente necesare:

Pentru blat:

  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • 100 g miere
  • 400 g făină
  • 150 g zahăr pudră
  • jumătate de linguriță bicarbonat
  • 300 g cacao
  • un vârf de sare

Pentru cremă:

  • 3 plicuri budincă cu căpșuni
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 lingură esență de rom

Topping / glazură:

  • 200 g ciocolată albă
  • 1-2 linguri ulei
  • 50 g ciocolată

Mod de preparare:

Blat: într-un bol, încălzim mierea, untul și zahărul. Amestecăm separat ingredientele uscate.

Amestecăm apoi cele două compoziții, frământăm și împărțim în 4 părți egale.

Tapetăm dosul tăvii cu hârtie de copt și coacem, rând pe rând, blaturile. Coacem la 170 grade Celsius, câte 3-5 minute / blat.

Crema: amestecăm laptele cu praful de budincă și zahărul vanilat. Fierbem. Frecăm zahărul pudră cu untul, până devine spumă, apoi adăugăm în budinca rece. Împărțim crema în 3.

Asamblăm prăjitura – Întindem cremă peste fiecare blat…

Topim ciocolata albă și o turnăm deasupra prăjiturii…

Topim ciocolata de lapte. Punem într-o punguță ciocolata topită, facem o gaură într-un colț și turnăm peste ciocolata albă, în linii orizontale, apoi trecem o scobitoare peste ciocolată, în direcția opusă…

Să o savurați cu drag! Poftă bună!