Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 2 ouă
- 50 g unt
- 100 g miere
- 400 g făină
- 150 g zahăr pudră
- jumătate de linguriță bicarbonat
- 300 g cacao
- un vârf de sare
Pentru cremă:
- 3 plicuri budincă cu căpșuni
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 250 g zahăr pudră
- 1 lingură esență de rom
Topping / glazură:
- 200 g ciocolată albă
- 1-2 linguri ulei
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Blat: într-un bol, încălzim mierea, untul și zahărul. Amestecăm separat ingredientele uscate.
Amestecăm apoi cele două compoziții, frământăm și împărțim în 4 părți egale.
Tapetăm dosul tăvii cu hârtie de copt și coacem, rând pe rând, blaturile. Coacem la 170 grade Celsius, câte 3-5 minute / blat.
Crema: amestecăm laptele cu praful de budincă și zahărul vanilat. Fierbem. Frecăm zahărul pudră cu untul, până devine spumă, apoi adăugăm în budinca rece. Împărțim crema în 3.
Asamblăm prăjitura – Întindem cremă peste fiecare blat…
Topim ciocolata albă și o turnăm deasupra prăjiturii…
Topim ciocolata de lapte. Punem într-o punguță ciocolata topită, facem o gaură într-un colț și turnăm peste ciocolata albă, în linii orizontale, apoi trecem o scobitoare peste ciocolată, în direcția opusă…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post