“Mălai dulce” este o prăjitură învățată de la o vecină… Numai cum făcea ea ieșea cel mai bun… Îmi amintesc că venea cu câte o bucată de mălai dulce învârtit într-o hârtie și le dădea la fete… Bucuria lor! De atunci vor mălai numai cum făcea tanti Valeria…
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- un pahar de zahăr
- un pahar de ulei
- un pahar de făină albă
- un pahar de mălai
- 2 pahare de iaurt (lapte acru)
- o linguriță de bicarbonat stins cu iaurt (sau un pic de oțet)
- vanilie
Mod de preparare:
Pentru început, batem bine ouăle cu zahărul, adăugăm făina albă și mălaiul, iaurtul, bicarbonatul stins, vanilia și praful de sare. Amestecăm bine bine, până când obținem o compoziție omogenă, mai molcuță…
În continuare, pregătim tava cu hârtie de copt (vecina o ungea cu puțin ulei și o tapeta cu făină)… Punem compoziția în tavă și o dăm la cuptor… Pentru a vedea dacă este coaptă, facem testul cu scobitoarea…
Am făcut și cu smântână în loc de iaurt, dar a fost prea uns, așa că sfatul meu este să folosiți iaurt… La final, dacă doriți, puteți decora cu zahăr pudră vanilat…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Toma și a fost preluată cu acord de pe blogul personal al acesteia.