Rețetă pas cu pas, cu imagini – Crochete de cartofi (cu miez cremos și crustă crocantă) – Rețetă clasică, simplă și gustoasă

Ingrediente necesare:

  • 570 g cartofi curățați de coajă (626 cu tot cu coajă)
  • 60 g unt la temperatura camerei
  • 40 ml lapte
  • Sare după gust

Alte ingrediente necesare:

  • 2 ouă
  • Făină
  • Pesmet
  • Ulei

Mod de preparare:

Tăiem cartofii în cuburi și îi fierbem în apă cu sare, timp de 15 minute. Scurgem bine apa și transferăm cartofii într-un bol. adăugăm sare, unt și pisăm. După omogenizare încorporăm și laptele.

Transferăm piureul într-un poș și tapetăm o caserolă cu folie alimentară. Formăm batoane lungi cu ajutorul poșului, de o grosime de 3 cm. Acoperim cu capac și dăm caserola la congelator pentru aproximativ 2 ore.

Ulterior, porționăm batoanele după plac. Trecem crochetele prin făină, prin ouă și prin pesmet. Le prăjim în baie de ulei încins până se rumenesc frumos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!