Rețetă pas cu pas, cu imagini – Crochete de cartofi (cu miez cremos și crustă crocantă) – Rețetă clasică, simplă și gustoasă
Ingrediente necesare:
- 570 g cartofi curățați de coajă (626 cu tot cu coajă)
- 60 g unt la temperatura camerei
- 40 ml lapte
- Sare după gust
Alte ingrediente necesare:
- 2 ouă
- Făină
- Pesmet
- Ulei
Mod de preparare:
Tăiem cartofii în cuburi și îi fierbem în apă cu sare, timp de 15 minute. Scurgem bine apa și transferăm cartofii într-un bol. adăugăm sare, unt și pisăm. După omogenizare încorporăm și laptele.
Transferăm piureul într-un poș și tapetăm o caserolă cu folie alimentară. Formăm batoane lungi cu ajutorul poșului, de o grosime de 3 cm. Acoperim cu capac și dăm caserola la congelator pentru aproximativ 2 ore.
Ulterior, porționăm batoanele după plac. Trecem crochetele prin făină, prin ouă și prin pesmet. Le prăjim în baie de ulei încins până se rumenesc frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!