Prăjitură de casă, simplă și rapidă – Prăjitură moale și pufoasă cu cacao
Ingrediente necesare:
- 7 ouă mari
- 2 căni și jumătate făină
- 1 cană zahăr
- 1 cană ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 lingurițe praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Mixăm albușurile spumă tare adăugând treptat și zahărul tos și cel vanilat. Încorporăm și gălbenușurile, uleiul treptat și, la final, făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm 3/ 4 din aluat în tavă.
Amestecăm aluatul rămas cu 1-2 linguri de apă și cu pudra de cacao. Turnăm aluatul cu cacao în tavă și amestecăm cu o furculiță, creând diverse modele.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute, aproximativ. Lăsăm prăjitura să se răcească după care o pudrăm cu zahăr pudră sau o putem glazura cu ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!