Ingrediente Caramel:
- 75g zahăr
- 20g unt
- 90g smântână lichidă
- câteva alune coapte (30g)
Ingrediente Blat de Biscuiți:
- 200g biscuiți de ovăz
- 50g alune coapte tocate
- 60g unt topit
Ingrediente Crema cu Brânză:
- 150g cremă de brânză Philadelphia la temperatură camerei
- 250g mascarpone la temperatură camerei
- 2 linguri esență vanilie
- 200g smântână lichidă
- 30g-50g zahăr pudră
Ingrediente Glazură de Ciocolată:
- 100g ciocolată 50%
- 100g smântână lichidă
Preparare Caramel:
- La foc mic, într-o cratiță, topim zahărul amestecând continuu
- Adăugăm untul și continuăm să amestecăm până se topește
- Adăugăm smântâna lichidă și amestecăm până se îngroașă
- Caramelul trebuie să se prindă de spatele lingurii
- Lasa la rece cel puțin 3 ore
Pregătire Blat de Biscuiți:
- Într-un bol, sfărâmăm biscuiții
- Adăugăm untul topit, alunele și amestecă
- Adăugăn compoziția în tavă
- Presăm cu un pahar spre baza tăvii și înspre pereți pentru a forma din biscuiți baza cheesecake-ului
- Lăsăm la răcit în frigider
Pregătim Crema cu Brânză:
- Într-un bol mare, mixăm crema de brânză cu mascarpone și vanilia
- Adăugăm smântâna lichidă, zahărul și mixăm la viteză mică, până se întărește…
Pregătim Glazura de Ciocolată:
- Peste ciocolată, adăugăm smântâna fierbinte
- Omogenizăm și lăsăm la răcit
Asamblare:
- Adăugăm caramelul la baza blatului și câteva alune deasupra
- Întindem crema de brânză peste…
- Întindem și glazura…
- Lăsăm la frigider 5-6 ore sau peste noapte…
Poftă bună!