Salată de vinete după rețeta celebrului Radu Anton Roman
Ingrediente necesare:
- 1 kg vinete coapte
- 1 pahar untdelemn
- 1 ceapă roșie, mare
- 1 lingură oțet de mere
- 2 roșii coapte
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Punem vinetele pe foc și le prăjim pe toate părțile până se înmoaie. Le curățăm imediat de coajă, le sărăm și le punem la scurs cel puțin o oră.
Tocăm mărunt ceapa, o spălăm cu apă rece, scurgem bine și o amestecăm cu oțetul. Tocăm vinetele până obținem o pastă.
Frecăm pasta cu ulei, puțin câte puțin, până se întărește și se face spumoasă. Adăugăm sosul de ceapă cu oțet, piper și amestecăm bine. Decorăm cu felii de roșii.
Sugestii
Se mai pot adăuga și 1-2 linguri de smântână și 3-5 căței de usturoi. De asemenea, vinetele se pot prepara și cu maioneză. După ce au fost curățate, se amestecă cu maioneza făcută din 2 gălbenușuri, 200 ml untdelemn, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 paf de piper, 1 lingură smântână de frișcă și 3 căței de usturoi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!