Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 2 cepe mari
  • 4 linguri ulei
  • 5 căței de usturoi
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 400 g piept de pui (dezosat)
  • 1 ceașcă ardei roșu, galben și verde
  • câteva fire de pătrunjel și de mărar
  • sare, piper, boia

Mod de preparare:

Fierbem pieptul de pui în apă cu un praf de sare, înlăturând spuma care se formează.
Tocăm mărunt ceapa și usturoiul.

Tocăm ceapa într-o cratiță cu ulei încins, împreună cu usturoiul. Când s-au înmuiat un pic, adăugăm cubulețele de ardei, apoi ciupercile tăiate bucățele.
Amestecăm bine și lăsăm pe foc mic până scade lichidul lăsat de ciuperci. Spre final, condimentăm cu sare, piper și boia.

Dăm deoparte cratița de pe foc și când amestecul se răcește adăugăm pieptul de pui fiert și tăiat în cubulețe.
Adăugăm și verdeața tocată mărunt, amestecăm, condimentăm dacă este nevoie, apoi turnăm ouăle bătute și amestecăm foarte bine.

Transferăm compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și coacem la foc mediu timp de 35-40 de minute sau până drobul se rumenește frumos.
Lăsăm drobul să se răcească de tot înainte de a porționa și servi.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!