kiloRețete
miercuri, septembrie 20, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Mere rase pentru iarnă – Mere rase la borcan – Fără zahăr, fără conservanți

Mere rase pentru iarnă – Mere rase la borcan – Fără zahăr, fără conservanți

Această metodă de conservare este ideală pentru persoanele care au mere de grădină. Cu condiția ca borcanele să fie foarte bine închise și sterilizate corect, merele rase țin chiar și 2 sau 3 ani. Se pot folosi la diverse prăjituri, plăcinte.

Mod de preparare:

  1. Începem prin a pregăti borcanele: le spălăm bine, le clătim și le așezăm pe o tavă, având grijă să nu se atingă între ele. Dăm tava cu borcane la cuptor și aprindem focul (mic). Sterilizăm borcanele aproximativ 20 de minute, după care oprim cuptorul și punem și capacele spălate pe tavă.
  2. Lăsăm borcanele și capacele în cuptor, până se răcesc complet.
  3. Spălăm bine merele după care le ștergem cu un prosop curat. Le curățăm de cotor și de coajă, de părți lovite, pete maronii sau orice alt defect.
  4. Dăm merele pe răzătoarea mare. Chiar dacă în timp ce le dăm pe răzătoare acestea se vor oxida și se vor închide la culoare, prin sterilizare își vor recăpăta culoarea inițială.
  5. Transferăm merele rase în borcanele pregătite, presând bine ca să eliminăm tot aerul din borcane și lăsând un pic de spațiu deasupra. De asemenea, adăugăm și zeama lăsată de mere.
  6. Închidem borcanele cu capacele sterilizate și le punem într-o oală încăpătoare la baza căreia am pus în prealabil un prosop.
  7. Umplem oala cu apă, cât să ajungă aproape până la nivelul capacelor și punem pe foc. Din momentul în care apa din oală dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 45 de minute.
  8. După sterilizare, oprim focul și acoperim oala cu capac. Lăsăm borcanele să se răcească lent și complet, în apa în care au fiert.
  9. După ce se răcesc, le depozităm în cămară.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură cu vanilie și caramel
Fără categorie

Prăjitură cu vanilie și caramel

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Next Post
Sirop de mentă – Rețetă simplă și naturală, fără coloranți – Aveți nevoie de 300g mentă, 1,5 litri de apă și 1 kg zahăr

Rețetă simplă, fără coloranți, fără conservanți - Lichior de mentă - Aveți nevoie de 150g mentă, 1 lămâie, 200g miere, 1 litru de țuică

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Souffle cu carne tocată de pui, morcov, conopidă și unt – Rețeta pe care o vei repeta cu siguranță
Fără categorie

Souffle cu carne tocată de pui, morcov, conopidă și unt – Rețeta pe care o vei repeta cu siguranță

Rețetă de sezon – Salată de dovlecel, cel puțin la fel de gustoasă ca salata de vinete
Rețete

Rețetă de sezon – Salată de dovlecel, cel puțin la fel de gustoasă ca salata de vinete

Prăjitura Regelui – Prăjitură de casă din pișcoturi, cremă caramel și fructe
Rețete

Prăjitura Regelui – Prăjitură de casă din pișcoturi, cremă caramel și fructe

Prăjitură cu brânză dulce și glazură de lămâie (colorată cu sirop) – Mai simplă, mai fragedă și mai gustoasă probabil nu există
Fără categorie

Prăjitură cu brânză dulce și glazură de lămâie (colorată cu sirop) – Mai simplă, mai fragedă și mai gustoasă probabil nu există

Fără categorie

Cel mai gustos sufleu din dovlecei – Aveți nevoie de 3-4 dovlecei, 3 ouă și puțină brânză sărată

Cele mai bune eclere, am zis! Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Rețete

Cele mai bune eclere, am zis! Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate