Prăjitură cu blat pufos, cremă de vanilie și de smântână – Se prepară din 4 ouă, 200g făină, 750 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 ml apă fierbinte
- 100 ml ulei
- 2 linguri pudră de cacao
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru budincă:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 2 linguri zahăr tos
- 750 ml lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 cutii (500g) smântână
- 2 linguri zahăr pudră
- Pudră de cacao pentru decor
+
Mod de preparare:
Pentru budincă, amestecăm zahărul cu praful de budincă. Amestecând continuu, turnăm laptele și punem pe foc. Fierbem până se îngroașă.
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul, apa fierbinte și uleiul. Încorporăm făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm compoziția în ea. Adăugăm și budinca în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-30 de minute. În timpul coacerii, budinca se va lăsa în aluat.
Lăsăm să se răcească, după care întindem smântâna dulce peste prăjitură.Decorăm cu pudră de cacao și dăm la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!