Nivel de dificultate:
Începători
Timp de pregătire:
60 minute
Ingrediente necesare:
(pentru a măsura ingredientele folosim o cană de 250 ml)
- 2 căni de făină
- 1-2 căni iaurt
- 1-2 căni fructe
- 1 cană zahăr
- 100 g unt
- 1 pachet zahăr vanilat
- 2 lingurițe praf de copt
- puțină sare
Mod de preparare:
Batem untul până devine moale, apoi adăugăm zahărul, zahărul vanilat și iaurtul.
Într-un alt bol, combinăm făina, sarea și praful de copt după care adăugam și untul cu zahăr. Dacă este nevoie, tăiem fructele în bucăți mai mici și le dăm un pic prin făină, ca să rămână deasupra aluatului…
Întindem aluatul într-o tavă de 20×30 cm și presărăm bucățelele de fructe.
Coacem la cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute.
Dacă în timpul coacerii partea de sus a prăjiturii începe să se rumenească mai tare, acoperim cu o folie.
Verificăm cu o scobitoare pentru a ne asigura că prăjitura este gata.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post