Consumat înainte de culcare, laptele de aur ajuta în problemele digestive: vă scapă de gaza, balonare, reflux și arsuri stomacale. Turmericul este un condiment miraculos care are capacitatea de a stimula bila într-un mod natural, scăpându-vă de indigestie. Administrarea regulată a condimentului vă accelerează organismul și vă poate scăpa de kilogramele în plus.

În plus, este și un tonic al ficatului, potrivit mai multor studii și analize de laborator. Are capacitatea de a combate ficatul gras și de a preveni ciroza hepatică.

Ficatul este responsabil de procesarea tuturor substanțelor și chimicalelor care pătrund în organism, inclusiv poluarea din atmosferă, aditivii din alimentele procesare sau medicamente. Întrucât curcuma are acțiune hepatoprotectoare și detoxoifiantă, reduce din impactul acestor substanțe toxice asupra ficatului.

Aplicat extern sub formă de mască facială, îmbunătățește și textura pielii: elimină ridurile, estompează cicatricile, reduce acneea și elimină erupțiile cutanate sau cuperoza.

Combate natural insomnia, având acțiunea unui somnifer. Orice lapte cald, băut seara, are efecte sedative. Însă cel vegetal, amestecat cu curcuma, induce o stare de relaxare profundă și un somn adânc, odihnitor.

Nu în ultimul rând, are și proprietăți anticancerigene demonstrate. Curcuma luptă împotriva celulelor canceroase și nu le permite să se răspândească.

Este deosebit de eficientă în cazul cancerului de sân, prostată, colon, plămâni și piele. Dacă veți consuma lapte vegetal amestecat cu curcuma, veți putea preveni creșterea tumorilor maligne sau, în faze incipiente, chiar stoparea lor.

Rețetă

Pentru a prepara această băutură miraculoasă, aveți nevoie de:

  • Miere crudă
  • 1 linguriță praf de curcuma (turmeric)
  • 1 cană lapte de migdale sau lapte de cocos

Cum se prepară?

Puneți laptele și curcuma într-o tigaie. Încălziți amestecul la foc mic, fără a-l aduce la fierbere.

După omogenizare, luați tigaia de pe foc, adăugați mierea și amestecați bine.