Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Chiftelușe suedeze în sos cremos, cu paste – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- aproximativ 450 g carne tocată de vită
- 1/2 cană pesmet condimentat
- 1/2 ceapă tocată mărunt
- 1 ou
- 1/2 lingură sare (pentru chifteluțe)
- 1/2 lingură piper (pentru chifteluțe)
- 2 linguri ulei
- 2 căni supă de vită
- 2 căni lapte
- 1/2 lingură sare (pentru sos)
- 1/2 lingură piper (pentru sos)
- 1 lingură sos Worcestershire
- 4 căni tăieței
- 1 cană brânză parmesan rasă
- 1/2 cană pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Într-un bol mare amestecați carnea tocată cu pesmetul, ceapa, oul, sarea și piperul, până când sunt bine combinate.
Încălziți uleiul într-o oală la foc mediu spre mare. Luați o cantitate de carne tocată de dimensiunea unei mingi de golf și formați chifteluțe. Puneți chifteluțele în oală, gătiți timp de un minut.
Întoarceți chifteluțele pe cealaltă parte. Adăugați supa de vită, laptele, sarea, piperul și sosul Worcestershire și amestecați. Aduceți lichidul la fierbere, apoi adăugați tăiețeii.
Amestecați constant până când pastele sunt gătite și lichidul s-a redus la un sos care acoperă pastele, aproximativ șapte-opt minute. Adăugați parmezanul și pătrunjelul, amestecând până când brânza se topește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!