Plăcinte cu cartofi și cașcaval – Simple și gustoase, cu cel mai bun aluat și cea mai bună umplutură – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
- 1 kg făină
- 400 ml lapte
- 50 g unt
- 1 linguriță sare
- 1-2 lingurițe zahăr
- 5 g drojdie
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 g cartofi fierți
- 300 g cașcaval
- 10 g unt
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, amestecăm drojdia și zahărul într-un bol. Adăugăm laptele și amestecăm bine.
2. Adăugăm untul topit. Treptat, adăugăm făina și frământăm până obținem un aluat moale și omogen. Acoperim cu un prosop și lăsăm aluatul, la loc cald, la crescut timp de 90 de minute.
3. Pentru umplutură, punem cartofii la fiert. După ce s-au răcit, îi facem piure, adăugăm untul și cașcavalul dat prin răzătoare. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
4. După ce a crescut, împărțim aluatul în 3. Întindem o bucată de aluat într-o foaie subțire. Pe deasupra, adăugăm o treime din cantitatea de umplutură și formăm un pachețel. Procedăm la fel cu restul de aluat.
5. Așezăm pachețelele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 10 minute apoi la temperatura de 230 de grade, timp de 5 minute. La final, tapetăm plăcințelele cu unt.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post