Prăjitură delicioasă și foarte simplă, cu griș și caramel – Se prepară din 150g griș, 150g făină, 4 ouă, 7 linguri zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 150 g griș
- 4 linguri smântână grasă
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 150 g făină
- Esență de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 3 linguri ulei
Ingrediente necesare pentru caramel:
- 7 linguri zahăr
- 100 ml apă
- 1 ciocolată albă pentru decor
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul până zahărul se dizolvă complet. Adăugăm smântâna, uleiul și mixăm. Încorporăm grișul și făina cernută, după care și vanilia și praful de copt. Tapetăm tava cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de 30 de minute. Verificăm cu o scobitoare. Lăsăm să se răcească în tavă.
Pentru caramel, turnăm zahărul într-o tigaie. Încălzim la foc mic până se caramelizează după care adăugăm apa treptat și amestecăm cu o spatulă. Turnăm peste prăjitură și decorăm în continuare cu ciocolată albă sau după plac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!