Rețeta veche a bunicii – Prăjitură cu mălai – Se prepară din 1 kg mălai fin, 2 litri de lapte, 150g zahăr, 120g unt și…

Ingrediente necesare:

  • 1 kg făină de porumb/ mălai fin
  • 2 L lapte
  • 150 g zahăr tos
  • 20 g sare
  • 120 g unt
  • Esență de vanilie

Mod de preparare:

Adăugăm făina de porumb în laptele fierbinte, amestecând continuu.

Încorporăm și zahărul, sarea, vanilia și untul topit.

Amestecând continuu, lăsăm compoziția să dea în clocot după care o transferăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade până prăjitura se rumenește frumos și este bine închegată.

Servim cu gemul preferat.

Savurați cu poftă! Poftă bună!