Prăjitură delicioasă cu nucă și foi fragede – Rețetă simplă și delicioasă

Ingrediente necesare:

5 linguri făină
200 g zahăr pudră
150 g zahăr tos
400 g unt
400 g nucă măcinată
8 ouă
1 plic praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare:

Începem cu foile: separăm gălbenușurile de albușuri.

Bate spumă tare albușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat, apoi adăugăm praful de copt, 5 linguri de făină și nuca măcinată.

Amestecăm cu mișcări de sus în jos până la omogenizare, apoi împărțim amestecul în trei părți egale din care vom coacem trei foi.

Într-un bol, batem gălbenușurile împreună cu zahărul pudră până obținem o compoziție albicioasă.

Punem bolul pe bain-marie și amestecăm continuu până obținem o compoziție mai densă și lucioasă.

Amestecăm apoi cu untul până la omogenizare.

Umplem foile cu crema și, după 2-3 ore, putem să o porționăm și să o servim.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Sursă rețetă: Bucătăraș