Rețetă cu imagini, pas cu pas – Chifteluțe la cuptor în sos gustos și savuros – Se prepară din 1 ou, 2 cepe, 600g carne tocată, 400 ml conservă roșii, 125g cașcaval ras și…

Ingrediente necesare pentru chiftele:

  • 600 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 1 cățel usturoi
  • 1 ou
  • Un sfert legătură pătrunjel
  • 40 g pesmet
  • 1 linguriță sare
  • Jumătate linguriță: piper alb, boia, oregano

Ingrediente necesare pentru sos:

  • 1 ceapă
  • 1 cățel usturoi
  • 400 ml conservă roșii
  • 1 linguriță oregano și zahăr
  • 100 ml supă de vită
  • 200 ml smântână de gătit
  • 125 g cașcaval ras
  • Sare, piper, pătrunjel verde
  • Parmezan ras – opțional

Mod de preparare:

Pentru chiftele, punem carnea într-un bol. Adăugăm pesmetul, condimentele, oul, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm foarte, foarte bine.

Formăm chiftelele și le punem într-o tavă.

Pentru sos, încingem 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și călim ceapa în ea până devine translucidă. Adăugăm usturoiul pisat, amestecăm după care adăugăm supa de vită. Gătim timp de câteva minute după care adăugăm roșiile din conservă, amestecăm bine și aducem sosul până la punctul de fierbere.

Condimentăm cu sare, oregano, boia și piper, adăugăm zahărul și amestecăm bine. După ce sosul dă în clocot din nou, adăugăm smântâna de gătit și amestecăm bine. Gustăm sosul și dacă este necesar, mai putem adăuga un pic de zahăr. Turnăm sosul în tavă, peste chiftele. Presărăm cașcavalul rad deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-30 minute. După coacere, putem presăra parmezan ras deasupra.

Savurați cu poftă! Poftă bună!