Rețetă simplă și aromată – Prăjitură de casă cu mere, din 200g făină, 1 kg mere rase, 4 ouă și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 1 plic praf de copt
- 100 ml ulei
- 100 ml apă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 kg mere rase
- Zahăr tos după gust
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 300 ml apă
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 lingurițe scorțișoară
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Încorporăm treptat și uleiul, apa și făina amestecată cu praful de copt.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava a cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem blatul până capătă o culoare aurie.
Pentru umplutură, dăm merele prin răzătoare și le amestecăm cu zahărul vanilat, zahărul tos și scorțișoara. Într-o cratiță, încălzim apa, adăugăm praful de budincă, merele și fierbem până obținem o compoziție densă. Întindem umplutura peste blat. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore, decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!