Prăjitură cu aluat răzuit, brânză dulce și cocos – Se prepară din 250g făină, 220g unt, 300g zahăr pudră și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 120 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingură untură
  • 1 gălbenuș
  • 3 linguri smântână
  • 1, 5 linguri pudră de cacao
  • Jumătate plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 100 g unt
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 250 ml lapte de cocos
  • 100 g fulgi de cocos
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1-5 linguri lichior de cocos

Mod de preparare:

Pentru aluat, punem toate ingredientele într-un bol și frământăm până la omogenizare. Împărțim aluatul în două, formăm 2 bile, le împachetăm în folie alimentară și le dăm la congelator pentru 2 ore.

Pentru umplutură, mixăm spumă untul cu zahărul. Alternativ, încorporăm câte un ou și brânza. Mixăm foarte bine de fiecare dată. Adăugăm laptele de cocos și lichiorul de cocos. La final, încorporăm și făina amestecată cu amidonul și cu fulgii de cocos.

Ungem cu unt o tavă de 22*33 cm. tapetăm cu hârtie de copt. Dăm pe răzătoare o bucată de aluat, direct în tavă. Punem umplutura și acoperim cu cealaltă bucată de aluat ras.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru 60-70 minute. După coacere, întredeschidem ușa cuptorului și lăsăm prăjitura să se răcească în cuptor. După ce se răcește, dăm prăjitura la frigider pentru 2 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!