- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 30 minute
- Cantitate: Pentru 6 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru blatul de biscuiți:
- 350 g biscuiți (mărunțiți)
- 200 g unt
- 80 g zahăr
- 3 linguri cacao
- 2 ouă
- 10 linguri lapte
- 100 g nucă (mărunțită, măcinată)
- 150 g fulgi de cocos
Pentru cremă:
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie (care nu necesită fierbere) (sau cremă de vanilie de casă)
Pentru glazură:
- 150 g ciocolată
- 150 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Fierbem pe baie de aburi (la bain-marie) untul, zahărul și praful de cacao, apoi adăugăm ouăle bătute. Fierbem până se îngroașă, apoi luăm de pe foc și adăugăm ingredientele uscate și, treptat, laptele…
Transferăm compoziția într-o tavă de 25 * 30 cm.
Amestecăm budinca pentru cremă cu 200 ml lapte. Batem spumă untul moale cu zahărul pudră. Batem și frișca spumă tare.
Adăugăm la budincă crema de unt, apoi frișca, apoi întindem crema peste blatul de biscuiți. Punem în frigider până pregătim glazura.
Glazură: topim ciocolata și frișca și întindem peste prăjitură.
Punem prăjitura înapoi la frigider, pentru cel puțin 2-3 ore, după care putem servi.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post