Pentru a pregăti sărățele de casă cu brânză, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare
- 500 g brânză de vaci
- 500 g unt
- 4 ouă
- 4 lingurițe zahăr
- 2 lingurițe sare
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 700 g făină
- susan
Mod de preparare:
1. Într-un bol, adăugăm untul și brânza de vaci. Folosim un mixer și amestecăm până la omogenizare.
2. Adăugăm 2 ouă, zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.
3. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem aluatul în bastonașe mici, de 7-8 cm.
3. Așezăm bucățelele de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Tapetăm cu ou bătut iar pe deasupra adăugăm semințe de susan. Coacem sărățelele la temperatura de 190 de grade, timp de 15 minute.
Să le savurați cu poftă – Poftă mare!
Discussion about this post