Sărățele cu brânză – Sunt așa de bune și de crocante încât le fac în fiecare weekend

Sărățele cu brânză – Sunt așa de bune și de crocante încât le fac în fiecare weekend – Pentru a pregăti sărățele de casă cu brânză, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 500 g brânză de vaci
  • 500 g unt
  • 4 ouă
  • 4 lingurițe zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 700 g făină
  • susan

Mod de preparare:

1. Într-un bol, adăugăm untul și brânza de vaci. Folosim un mixer și amestecăm până la omogenizare.

2. Adăugăm 2 ouă, zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem aluatul în bastonașe mici, de 7-8 cm.

3. Așezăm bucățelele de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Tapetăm cu ou bătut iar pe deasupra adăugăm semințe de susan. Coacem sărățelele la temperatura de 190 de grade, timp de 15 minute.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!

Încearcă și… Plăcințele apetisante, moi, pufoase și nemaipomenit de aromate

Plăcințele apetisante, moi, pufoase și nemaipomenit de aromate – Realizate dintr-un aluatul deosebit, cu lapte și drojdie… Pentru a pregăti plăcințele după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 200 grame margarină
  • 3 pahare lapte
  • 1 pahar zahăr
  • 100 grame drojdie proaspătă (sau 3 linguri drojdii uscate)
  • un pic de sare
  • aproximativ 1,5 kg făină
  • 1 ou bătut (pentru ca să ungeți chiflele)
  • zahăr și semințe de mac pentru decor

Ingrediente pentru umplutură:

  • brânză de vaci
  • caramele simple

Cum se prepară?

În laptele călduț, dizolvați drojdia și lăsați deoparte amestecul aproximativ 15 minute.

După 15 minute, adăugați ouăle, margarina, sarea, zahărul și făina și frământați din întregul amestec un aluat moale și elastic, care nu se lipește de mâini.

Împărțiți aluatul obținut în 4 părți egale și pudrați suprafața de lucru cu făină…

Cu ajutorul sucitorului, întindeți fiecare bucată de aluat într-un blat rotund, cu grosimea de aprox. jumătate de centimetru…

Ca și cum ați felia o pizza, tăiați fiecare blat în 8 segmente egale – ar trebui să obțineți 8 triunghiuri…

La baza fiecărui triunghi se pune umplutura și se rulează…

Aranjați plăcințelele obținute la distanță una de alta în tava în care veți coace, tapetată cu puțin ulei.

Acoperiți cu un prosop și așteptați în jur de 30 minute, pentru a se dubla în volum…

După acest timp, ungeți chiflele cu ou bătut și se decorați cu zahăr și semințe de mac.

Se coc timp de 25 de minute, la temperatura de 180 grade Celsius, până capătă o nuanță maronie-aurie apetisantă…

Să le savurați cu drag, alături de familie și prieteni – Poftă bună!