Cină delicioasă și sățioasă pentru întreaga familie – Se prepară din 500g cartofi, 200 g carne tocată, 1 ceapă, 2 linguri smântână, 50g cașcaval și…

Ingrediente necesare:

  • 200 g carne tocată
  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 200 ml apă
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri smântână
  • 50 g cașcaval ras
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Tocăm ceapa mărunt, dăm morcovul pe răzătoare după care călim totul împreună într-o tigaie cu ulei încins.

Lăsăm să se răcească după care adăugăm carnea, condimentele și amestecăm foarte bine. Formăm mici bile de aproximativ 4 cm.

Tăiem cartofii rondele. Aranjăm rondele și carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei.

Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20 de minute. Între timp, amestecăm smântâna cu apa, pasta de tomate, sarea și piperul. După 20 de minute, scoatem tava din cuptor și turnăm amestecul pregătit în tavă, peste cartofi și carne. Continuăm să coacem pentru încă 15 minute.

Scoatem tava din cuptor, presărăm cașcavalul ras și dăm înapoi la cuptor pentru ultimele 5 minute.

Presărăm verdeață deasupra și servim.

Savurați cu poftă! Poftă bună!