kiloRețete
luni, iunie 16, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă la tavă – Prăjitură rapidă și aromată, bogată în ciocolată

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă la tavă – Prăjitură rapidă și aromată, bogată în ciocolată

Prăjitură rapidă și aromată, bogată în ciocolată – Prăjitură de casă la tavă – Rețetă cu imagini, pas cu pas

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 2 ouă medii, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 200 ml lapte, la temperatura camerei
  • 100 ml ulei
  • 60 g pudră de cacao
  • 180 g făină, aproximativ
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 100 ml lapte
  • 150 g lapte condensat
  • 100 g ciocolată
  • 50 ml cafea – opțional (se poate înlocui cu lapte

Pentru această rețetă am folosit o tavă de 21*21 cm însă se poate folosi și o tavă rotundă de 24 cm.

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecăm ouăle cu zahărul și cu sarea, până la omogenizare. Adăugăm laptele, uleiul și amestecăm din nou. Treptat adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și cu pudra de cacao. Amestecăm foarte bine și ne asigurăm că nu rămân cocoloașe.

Transferăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm, după care desenăm un X în mijlocul aluatului, folosind spatula. În acest, fel, aluatul nu se va umfla atât de tare.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem prăjitura timp de 25-30 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Răsturnăm prăjitura pe grătar, îndepărtăm hârtia de copt și o lăsăm să se răcească timp de 15 minute.

Pentru sirop, amestecăm laptele cu cafeaua și aducem amestecul aproape de punctul de fierbere. Turnăm amestecul peste bucățelele de ciocolată, lăsăm deoparte timp de 1 minut după care amestecăm cu un tel, până la omogenizare. Încorporăm și laptele condensat.

Punem prăjitura înapoi în tavă. Dacă folosim o tavă cu pereți detașabili, învelim baza cu folie de aluminiu ca să evităm scurgerea siropului. Folosind coada unei linguri de lemn, realizăm orificii în prăjitură.

Turnăm siropul pe suprafața prăjiturii după care o lăsăm să se răcească complet. O dăm la frigider pentru minim 2 ore.

Putem lăsa prăjitura ca arare, sau o putem unge cu frișcă bătută cu pudră de cacao sau altă cremă. Dacă alegeți să nu decorați prăjitura cu cremă, vă recomandăm să realizați orificiile și să o însiropați pe partea inferioară, deoarece este mai netedă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Desert cu lapte și Nesquik – Turnat în sticlă, fără coacere
Fără categorie

Desert cu lapte și Nesquik – Turnat în sticlă, fără coacere

Cremă de mere cu lapte și frișcă – Aromată și răcoritoare
Fără categorie

Cremă de mere cu lapte și frișcă – Aromată și răcoritoare

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie
Fără categorie

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie
Fără categorie

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie

Cheesecake fără coacere cu Nutella
Fără categorie

Cheesecake fără coacere cu Nutella

Desert cu fructe, iaurt și strat de ciocolată – fără coacere
Fără categorie

Desert cu fructe, iaurt și strat de ciocolată – fără coacere

Next Post
Pizza cu blat subțire, din aluat pe bază de chefir – Rețetă simplă, rapidă și gustoasă – Ce bunătate am scos din cuptor…

Pizza cu blat subțire, din aluat pe bază de chefir - Rețetă simplă, rapidă și gustoasă - Ce bunătate am scos din cuptor...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Zacuscă de vinete cu ardei kapia sau gogoșari – Rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă
Aperitive

Zacuscă de vinete cu ardei kapia sau gogoșari – Rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă

Rețeta clasică pentru Ruladă ungurească cu mac – Un desert excelent la orice masă, la orice ocazie
Dulciuri și prăjituri

Rețeta clasică pentru Ruladă ungurească cu mac – Un desert excelent la orice masă, la orice ocazie

O bunătate pe care toate gospodinele o vor prepara de acum înainte – Rețetă de cremeș
Dulciuri și prăjituri

O bunătate pe care toate gospodinele o vor prepara de acum înainte – Rețetă de cremeș

S-ar putea să ai deja în casă toate ingredientele de care ai nevoie – Tort rapid și ușor de pregătit
Dulciuri și prăjituri

S-ar putea să ai deja în casă toate ingredientele de care ai nevoie – Tort rapid și ușor de pregătit

Gogoși perfecte, aromate și pufoase – Se prepară din 600g făină, 2 ouă, 125g unt, 11g drojdie uscată, 500 ml lapte și…
Fără categorie

Gogoși perfecte, aromate și pufoase – Se prepară din 600g făină, 2 ouă, 125g unt, 11g drojdie uscată, 500 ml lapte și…

Cea mai apetisantă gustare caldă – Frigănele super gustoase cu cașcaval
Feluri principale

Cea mai apetisantă gustare caldă – Frigănele super gustoase cu cașcaval

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate