Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Pizza cu blat subțire, din aluat pe bază de chefir – Rețetă simplă, rapidă și gustoasă – Ce bunătate am scos din cuptor…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 ml chefir
- 3 linguri ulei
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 lingură zahăr
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 800 g făină
Ingrediente necesare pentru topping:
- Ketchup sau sos de roșii
- Salam, mezeluri sau carne fiartă
- Cașcaval sau mozzarella
- Alte ingrediente preferate
Mod de preparare:
Pentru aluat, turnăm chefirul într-un bol mare. Adăugăm oul, uleiul, sarea, zahărul și amestecăm cu telul până la omogenizare. Treptat adăugăm și 700 g făină cernută împreună cu bicarbonatul și amestecăm cu o lingură.
Tapetăm suprafața de lucru cu făina rămasă, transferăm aluatul pe ea și îl frământăm până devine omogen, moale și ușor lipicios. Nu frământăm aluatul până va începe să se lipească de suprafața de lucru: doar până mai rămână o cantitate mică de făină pe ea. Modelăm aluatul sub formă de bilă și lăsăm deoparte timp de 10 minute. Între timp, pregătim topping-urile. Dăm mozzarella prin răzătoarea mare, tăiem salamul în felii subțiri etc.
Împărțim aluatul în 4 părți egale din care formăm 4 bile. Pe suprafața presărată cu făină, întindem fiecare bucată într-un blat rotund și destul se subțire. Transferăm blatul pe tava tapetată cu hârtie de copt, îl ungem cu ketchup, punem topping-urile alese și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Coacem pizza timp de 15 minute aproximativ, până blatul este gata și cașcavalul se topește și se rumenește un pic.
Notă: acest aluat se poate congela și se poate păstra timp de 1-2 luni.
Savurați cu poftă! Poftă bună!