Cornulețe fragede și moi, cu umplutură de ciocolată – Se prepară din 600g făină, 200 ml lapte, 200 ml smântână și…

Ingrediente necesare:

  • 600 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte cald
  • 50 g drojdie
  • 1 lingură zahăr
  • 200 ml smântână
  • Nutella pentru umplutură
  • Gălbenuș de ou + lapte pentru uns
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Amestecăm 200 ml de lapte cald cu zahărul tos și cu drojdia. Lăsăm deoparte timp de 15 minute.

Amestecăm făina cu praful de copt și cernem într-un bol mai mare. Adăugăm sarea, smântâna, uleiul, amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen.

Împărțim aluatul în 4 părți egale. Întindem prima bucată într-o formă rotundă cu o grosime de 0,5 cm.

Tăiem în 8 triunghiuri.

Procedăm la fel și cu aluatul rămas.

Punem Nutella pe fiecare triunghi și rulăm. Vom obține 32 de cornulețe pe care le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm cornulețele să se odihnească în tavă pentru 15 minute, după care le ungem cu un amestec de ou și lapte.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până cornulețele de rumenesc frumos.

După ce se răcoresc, le pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!