Prăjitură la tavă, cu mandarine și cremă de smântână – Prăjitură rapidă și aromată, cu adevărat delicioasă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 120 g făină
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml conservă de mandarine
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 500 ml smântână
  • 2 linguri zahăr tos

Ingrediente necesare pentru jeleu:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 2 linguri zahăr tos
  • Siropul din conservă + apă

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul vanilat și cel tos. Adăugăm și coaja radă de lămâie și făina amestecată cu praful de copt.

Omogenizăm și transferăm compoziția într-o tavă de 30*40 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute aproximativ. După coacere, lăsăm blatul să se răcească.

Pentru cremă, mixăm spumă frișca lichidă. Separat, amestecăm foarte bine smântâna cu zahărul, după care amestecăm cele două compoziții. Transferăm crema astfel obținută peste blat.

Scurgem mandarinele, păstrăm siropul. Punem mandarinele peste stratul de cremă.

Amestecăm siropul din compot cu apă cât să obținem 750 ml de lichid. Adăugăm zahărul și praful de budincă și fierbem totul până se îngroașă.

Lăsăm să se răcească un pic după care o turnăm peste stratul de mandarine.

Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!