Negresă de post, cu aromă de cafea și nucă – Se prepară din 400g făină, 250g zahăr, 250 ml cafea și…

Ingrediente necesare:

  • 400 g făină
  • 250 g zahăr
  • 40 g pudră de cacao
  • 250 ml cafea fiartă
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 100 g nuci tocate grosier
  • 400 g gem de prune

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm făina, pudra de cacao, sarea și zahărul. Stingem bicarbonatul cu zeama de lămâie. Amestecăm cafeaua cu uleiul.

Peste ingredientele uscate din bol, adăugăm ingredientele lichide și bicarbonatul stins.

Amestecăm până la omogenizare, apoi adăugăm jumătate din cantitatea totală de nuci. Transferăm amestecul într-o tavă de 20*20 cm, tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 30-35 de minute.

După ce s-a răcit, întindem peste prăjitură gemul de prune, apoi presărăm și cantitatea rămasă de nucă.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!