Ardei grași cu usturoi și verdeață (pentru iarnă) – Rețetă simplă pentru o garnitură deosebită

Ingrediente:

  • 3 kg ardei grași
  • 10 căței de usturoi
  • 100 g zahăr
  • o frunză de dafin
  • verdeață
  • 250 ml ulei
  • 500 ml oțet
  • piper negru boabe
  • 3 linguri sare

Mod de preparare:

1. Curățăm ardeii și îi tăiem fâșii lungi.

2. Mărunțim usturoiul cu un cuțit. Puteți să-l zdrobiți cu lama cuțitului. Pe urmă mărunțim verdeața.

3. Sterilizăm borcanele și capacele.

4. Pentru marinadă, amestecăm oțetul cu uleiul într-un vas. Adăugăm zahărul, sarea și frunza de dafin. Punem compoziția pe foc și aducem marinada la punctul de fierbere.

5. Adăugăm ardeii și îi gătim 3-4 minute, apoi îi repartizăm în borcane. Alternăm ardeii cu usturoiul și verdeața.

6. După ce am repartizat toate ingredientele, turnăm marinada în borcane. Adăugăm câte o frunză de dafin și câteva boabe de piper negru, în fiecare borcan.

7. Acoperim borcanele cu capace. Le așezăm sub o pătură și le lăsăm la răcit.

Să aveți poftă!