Rețetă simplă și rapidă – Așa se pregătește un aluat gustos pentru colțunași – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 3 linguri făină
- 1-2 linguri apă fierbinte
- 1 ou
- 3 linguri ulei
- 1/2 linguriță sare
Mod de preparare:
1. Amestecăm făina cernută cu sare. În mijlocul ei, turnăm uleiul.
2. Fierbem apa, apoi o turnăm peste făină. Amestecăm bine până când obținem o consistență omogenă. Lăsăm aluatul la răcit 5 minute.
3. Într-un bol separat, batem ouăle până la omogenizare. Turnăm compoziția în aluat și mixăm bine. După ce amestecăm bine timp de 1 minut, vom obține un aluat complet omogen.
4. Lăsăm aluatul deoparte, acoperit cu un prosop, timp de 30 minute. Între timp, pregătim umplutura.
Poftă bună!