Ingrediente:

  • 6 mere
  • 320 g făină de grâu
  • 1 lingură praf de copt
  • 300 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1 linguriță vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță sare
  • 200 ml ulei
  • 250 g zahăr brun
  • 250 ml suc de portocale
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Într-o farfurie adâncă, amestecați scorțișoara cu 100 g de zahăr și merele tăiate în bucățele mici.

2. Într-un bol separat, bateți untul, adăugați un pahar de zahăr alb, zahărul brun, ouăle, extract de vanilie și sucul de portocale. Amestecați foarte bine.

3. Amestecați făina cu sare și praf de copt, combinați ingrediente uscate și umede și mestecați până obțineți o masă omogenă.

4. Se toarnă jumătate din aluat într-un vas de coacere tapetat cu unt, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de mere, se toarnă restul de aluat și se distribuie uniform pe întreagă suprafață, merele rămase.

5. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade timp de 45 de minute.

6. La final, se decorează cu zahăr pudră. Să aveți poftă!