Caserolă de dovlecei la cuptor, cu șuncă și cașcaval – Se prepară din 2 dovlecei, 150g șuncă, 200g cașcaval, 2 ouă și…
Ingrediente necesare:
- 2 dovlecei
- 150 g șuncă
- 200 g cașcaval afumat
- 2 ouă
- 4 căței usturoi
- 2 linguri smântână
- Jumătate plic praf de copt
- 200 ml pesmet, aproximativ
- Sare, piper, pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Dăm dovleceii prin răzătoare mare, cașcavalul prin răzătoarea mică.
Amestecăm dovleceii cu cașcavalul, adăugăm și smântâna, cubulețele de șuncă, pătrunjelul, sarea, piperul, usturoiul pisat, praful de copt, pesmetul ( păstrăm un pic de pesmet pentru a tapeta tava ) și amestecăm foarte bine.
Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tavă și transferăm compoziția în ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute aproximativ.
Savurați cu poftă! Poftă bună!