Caserolă de dovlecei la cuptor, cu șuncă și cașcaval – Se prepară din 2 dovlecei, 150g șuncă, 200g cașcaval, 2 ouă și…

Ingrediente necesare:

  • 2 dovlecei
  • 150 g șuncă
  • 200 g cașcaval afumat
  • 2 ouă
  • 4 căței usturoi
  • 2 linguri smântână
  • Jumătate plic praf de copt
  • 200 ml pesmet, aproximativ
  • Sare, piper, pătrunjel tocat mărunt

Mod de preparare:

Dăm dovleceii prin răzătoare mare, cașcavalul prin răzătoarea mică.

Amestecăm dovleceii cu cașcavalul, adăugăm și smântâna, cubulețele de șuncă, pătrunjelul, sarea, piperul, usturoiul pisat, praful de copt, pesmetul ( păstrăm un pic de pesmet pentru a tapeta tava ) și amestecăm foarte bine.

Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tavă și transferăm compoziția în ea.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute aproximativ.

Savurați cu poftă! Poftă bună!