Prăjitură cu ciocolată, banane și frișcă – Se prepară din 4 ouă, 200g zahăr, 150g făină, 250 ml lapte, 3 banane, 200 ml frișcă și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 150 g făină
  • 2 linguri pudră de cacao
  • Jumătate pachet praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr

Alte ingrediente necesare:

  • 3 banane
  • 200 ml frișcă lichidă
  • Ciocolată

Mod de preparare:

Tapetăm o tavă de 30*20 cm cu hârtie de copt. Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul, după care încorporăm și făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao.

Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute.

Lăsăm blatul să se răcească.

Amestecăm laptele cu zahărul și cu praful de budincă. Punem pe foc și fierbem budinca, după care o lăsăm să se răcească.

În budinca rece încorporăm untul mixat spumă. Mixăm spumă tare frișca lichidă și tăiem bananele în două, pe lungime.

Întindem peste blat un strat subțire de cremă peste care punem bananele și acoperim cu crema rămasă. Peste cremă întindem frișca și decorăm cu ciocolată rasă. Dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!