Rețetă italiană, pas cu pas, în imagini – Chec de casă cu lămâie, fraged și aromat – Aveți nevoie de 12 linguri făină, 12 linguri ulei, 12 linguri lapte și…
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 12 linguri zahăr
- 12 linguri ulei
- 12 linguri lapte
- 12 linguri cu vârf făină
- 1 praf de sare
- 7 g praf de copt
- Coaja rasă și zeama de la jumătate de lămâie
- Zahăr pudră pentru decor – opțional
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul și sarea și mixăm timp de câteva minute, până obținem o compoziție albicioasă și pufoasă. Încorporăm și uleiul, laptele, coaja și zeama de lămâie, mixând până la omogenizare.
Cu o spatulă, încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 20-22 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Uniformizăm și rotim tava de câteva ori ca să eliminăm bulele de aer. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem pandișpanul timp de 25-30 de minute.
După ce se răcorește, îl separăm de pereții tăvii cu un cuțit ascuțit și îl transferăm pe un platou, îndepărtând și hârtia de copt.
Opțional, pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!