Rețetă pas cu pas, cu imagini – Slăninuță la cuptor – Piept de porc la cuptor (fraged, gustos și aromat) – Trebuie să încercați rețeta, o să vă placă mult!
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg piept de porc (cu straturi groase de carne)
- 1 căpățână usturoi
- Un sfert linguriță foi de dafin măcinate
- 1 și jumătate linguriță cu vârf sare grunjoasă
- 1 și jumătate cu vârf amestec de piper
- 3 lingurițe apă
Mod de preparare:
Tăiem pieptul în bucăți. Într-un bol mic amestecăm sarea, piperul, foile de dafin, usturoiul pisat și apa. Facem câte 4 tăieturi superficiale din ambele părți ale bucăților și deasupra și umplem găurile cu amestecul de condimente. Frecăm slănina pe toate părțile cu amestecul rămas de condimente.
Împachetăm bucățile de slănină în staniol și le lăsăm la marinat peste noapte sau măcar pentru 1 oră, la frigider.
Ulterior, transferăm slănina pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 60-90 de minute. După coacere, lăsăm să se răcească în staniol.
Savurați cu poftă! Poftă bună!