Ingrediente necesare:
- 250 g fasole uscată
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- 2 cepe
- 2 căței usturoi
- 200 g roșii cubulețe
- 150-200 ml ulei
- 1 linguriță cimbru
- Sare și piper
Mod de preparare:
Cu o zi înainte, punem fasolea la înmuiat în apă rece.
A doua zi, schimbăm apa li punem fasolea, păstârnacul și morcovul la fiert în atâta apă cât să le depășească cu 2-3 degete.
Punem și 1 linguriță de sare, acoperim vasul și fierbem timp de 45 de minute aproximativ.
Verificăm dacă fasolea a fiert, apoi scurgem bine de apă legumele și fasolea și le punem într-un castron și le pasăm cu blenderul.
Adăugând câteva linguri de apă, aducem fasolea la consistența dorită. Turnăm apoi uleiul, treptat, ca la maioneză, după care adăugăm și usturoiul dat pe răzătoare și potrivim de sare dacă este nevoie.
Pentru sosul de roșii, călim ceapa tocată într-o tigaie cu ulei încins, apoi adăugăm cubulețele de roșii, amestecăm și lăsăm sosul timp de 10 minute pe foc mediu.
Când este aproape gata, adăugăm și cimbrul și potrivim sosul de sare și de piper.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe barbatlacratita.ro