Ingrediente:
- 1 kg castraveți
- 6 căței de usturoi
- 3 lingurițe pudră de muștar
- 150 ml oțet
- 1 l apă
- 12 crenguțe de mărar
- 100 g zahăr
- 1 lingură sare
Mod de preparare:
1. Spălăm castraveții sub jet de apă. Dacă este necesar, tăiem castraveții la capete, pe urmă în 4 bucățele.
2. În borcanele pre-sterilizate, repartizăm câte 2 căței de usturoi, 4 crenguțe de mărar și 1 linguriță pudră de muștar. Umplem borcanele cu castraveți.
3. Pentru marinadă, amestecăm apa cu zahărul și sarea. Punem compoziția la fiert. Pe urmă, adăugăm 150 ml de oțet și repartizăm marinada în borcane. Le închidem ermetic și le sterilizăm într-un vas cu apă, timp de 5 minute.
4. Scoatem borcanele din vas, le răsturnăm, le acoperim cu o pătură și le lăsăm la răcit.
Să aveți poftă!