Cele mai gustoase Vinete Pane – Pentru această rețetă, am folosit următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 150 g pesmet
- 2 ouă
- 100g făină
- 50g parmezan
- 200 ml ulei
- 1 linguriță piper negru
- 1/2 linguriță praf de usturoi
- 1/2 linguriță paprika
- 1/2 linguriță oregano
- sare, după gust
Mod de preparare:
1. Curățăm vânata, o spălăm sub jet de apă și o tăiem felii (longitudinal) de 1 cm grosime, pe urmă le frecăm cu sare. Așezăm feliile pe un prosop iar pe deasupra lor așezăm un al 2-lea prosop. Le lăsăm la temperatura camerei timp de 30-60 de minute.
2. Așezăm ingredientele în 3 boluri separate. În primul amestecăm făina cu sarea, în al 2-lea batem ouăle iar în al 3-lea amestecăm parmezanul cu pesmetul și condimentele.
3. Pregătim o tigaie încinsă cu ulei. Stergem fiecare felie de vânătă cu un prosop de bucătărie. Le dăm prin făină, pe urmă prin ou bătut iar la final prin amestecul de pesmet. Le prăjim, pe ambele părți, timp de 2-3 minute, până când se rumenesc frumos.
4. Așezăm feliile de vânătă pe un platou acoperit cu un prosop de bucătărie, pentru a îndepărta excesul de ulei.
Să aveți poftă!