Batoane dulci cu mac – Rețetă rapidă și delicioasă
Nr. de porții: 8 porții
Timp de preparare: 20-25 minute
Ingrediente
- 500 gr făină
- 7 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă
- 1 praf sare
- 70 gr zahăr
- 80 ml ulei
- 250 ml lapte călduț
Pentru uns
- 100 ml apă
- 1 lg făina
- după gust mac
Pentru sirop
- 100 ml apă
- 50 gr zahăr
- 2 lg miere
Mod de preparare:
Făina se cerne într-un vas. Se adaugă drojdia uscată și amestecăm puțin. Laptele se încălzește împreună cu zahărul. Se pune peste făină, adăugăm uleiul și sarea și frământăm.
Aluatul se lasă la dospit pentru 60 minute. Se pune pe masa de lucru puțin ulei; punem aluatul. Aluatul este foarte bun și se lucrează foarte ușor.
Se împarte în 8 bucăți aproximativ de 110 gr. Se aplatizeaza puțin cu palmele.
Se întinde, se rulează strâns și se pun ruladele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă 20 minute la dospit după care se ung cu amestecul din făină și apă și se presară mac.
Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 20-25 minute. Se ung cât timp sunt fierbinți cu sirop rezultat din fierberea zahărului cu apa și miere. Siropul nu trebuie să fie cald.
Sunt foarte pufoase și gustoase. Mie îmi place să le servesc cu unt, gem și un pahar de lapte.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres