Dacă doriți sa aveți a doua zi o pâine gustoasă și proaspătă ca la brutărie trebuie sa încercați acestă rețetă.

Timp de preparare: 60 minute

Ingrediente 1 porție:

  • 1 kg făină
  • 700 ml apă călduță
  • 20 gr sare
  • 7 gr drojdie uscată sau 25 gr drojdie proaspătă
  • 1 oală cu capac rezistentă la cuptor

Preparare

Pentru început, se cerne faina într-un vas. Se adaugă restul ingredientelor și amestecăm doar cât sa omogenizăm ingredientele. Vasul se lasă la temperatura camerei 12-15 ore. Aluatul se pune pe masa de lucru cu faina.

Se pune faina și peste aluat și aplatizăm ușor cu palmele.

Se impătură dându-i o formă rotundă.

Se pune pe hârtie de copt și se mai lasă 20 minute. Între timp, se dă drumul la cuptor la 220 grade. Se pune oala cu capac în cuptor pentru a se încălzi. Aluatul se crestează și se pune puțină făină înainte de a fi băgat la cuptor.

Se ia oala din cuptor, se pune aluatul cu tot cu hârtie de copt, aveți grijă sa nu v ardeți. Se pune capacul și se dă la cuptor pentru 25-30 minute.

După 30 minute se ia capacul și se reduce temperatura la 170. Se mai lasă 30 minute.

Rezultă o pâine cu coajă crocantă și un miez pufos. Nu se unge cu nimic și nu se acoperă după ce ați scos-o din cuptor.

O pâine foarte gustoasă pe care eu o fac foarte des. Preferata soțului.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres