Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente

  • 400 gr costiță afumăta
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roșu
  • 100 gr țelina
  • 300 gr varză
  • 300 ml suc de roșii
  • Mărar verde
  • Smântână

Preparare

Morcovul, țelina, ardeiul și varza se taie mărunt. Costița se taie bucăți.

Într-o cratiță cam de 4 litri se pune puțin ulei și punem la călit legumele. După vreo 2-3 minute, punem costița și adăugăm cam 3 litri de apă. Lăsăm să fiarbă cam 20 minute.

După vreo 20 minute, se scoate costița, se ia carnea de pe os și se taie mărunt, se adaugă din nou în oală și punem și varza.

Lăsam sa fiarbă cam 15 minute după care adăugăm sucul de roșii. Mai lăsăm aproximativ 15 minute să fiarbă și sucul de roșii. Se dă deoparte și se adaugă mărarul tocat mărunt.

Se servește cu smântână sau fără. Noi preferam cu smântână. Dacă doriți, puteți adăuga 250 gr smântână în ciorbă. Smântâna se pune într-un bol și adăugăm 1-2 polonice de zeamă după care se pune în oală.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres