Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml apă rece
  • 6 gr sare
  • 300 gr unt 82%

Preparare

Se frământă un aluat din făină, apă și sare. Se pune în folie și se dă la rece pentru 30 minute.

Untul trebuie să fie rece. Se pune între 2 hârtii de copt și se întinde jumătate din cât va fi întins aluatul.

Se întinde aluatul se pune untul și se impătură.

După care se întinde o fâșie. Tot timpul deschizătura să fie în dreapta.

După ce s-a întins se aduc capetele dar să nu fie suprapuse, se lasă spațiu. Se aduce pe urmă partea de sus peste cealaltă.

Se pune în folie și se dă la rece pentru 30 minute.

Acest procedeu se face de 3 ori dar de fiecare dată partea cu deschizătura să fie în dreapta.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres