Ardei gras prăjit și conservat, în marinadă cu oțet – Ardei gras la borcan, pentru iarnă
Ingrediente necesare pentru 1 borcan de 3 L:
- 2,5-3 kg ardei gras – alegeți ardei mai mici ca să încapă mai bine în borcane
- 2-6 ardei iuți
- 1 căpățână usturoi
- 1 lingură cu vârf sare
- 1 pahar zahăr
- 80 ml oțet 9%
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Spălăm și uscăm ardeii. Îi prăjim pe o tigaie cu o cantitate moderată de ulei încins, sub capac și pe foc mic, până se rumenesc pe toate părțile. Procedăm la fel și cu ardeii iuți.
Umplem borcanele cu ardeii grași prăjiți, alternându-i cu cei iuți prăjiți și cu feliuțe de usturoi. Umplem borcanele cât mai compact după care adăugăm și zahărul, sarea și oțetul.
Completăm cu apă clocotită și închidem borcanele ermetic cu capace sterilizate. Agităm borcanele ca zahărul, sarea și oțetul să se răspândească uniform prin apa clocotită. Întoarcem conservele cu susul în jos, le învelim cu o pătură și le lăsăm să se răcească complet. Ulterior, le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!