Salată de dovlecei (cu nuci, usturoi și verdeață) – Rețetă simplă și rapidă, cu imagini
Ingrediente necesare:
- 3 dovlecei tineri
- 1 legătură pătrunjel
- 100 g nuci
- 2-3 căței usturoi
- Sare după gust
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Spălăm dovleceii, tăiem capetele după care îi tăiem în bucăți mari. Transferăm într-un castron și îi sărăm generos după care îi lăsăm deoparte să-și elibereze sucul.
Ulterior, stoarcem dovleceii și îi punem într-o tigaie încinsă cu un pic de ulei. Prăjim dovleceii în tranșe, în câte un singur strat, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Punem pătrunjelul tocat mărunt într-un bol. Adăugăm usturoiul pisat, nuca mărunțită, 2 linguri de ulei, sare după gust și amestecăm foarte bine. Opțional, putem adăuga și 1 lingură de sos de soia.
Punem dovleceii prăjiți peste sos și amestecăm ușor cu o lingură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!