Rețetă cu imagini, pas cu pas – Chifteluțe gustoase și suculente (din cartofi fierți și cârnați afumați)
Ingrediente necesare:
- 5 cartofi fierți
- 150 g cârnați afumați
- 100 g brânză tare sau cașcaval
- 1 lingură plină făină
- 2 ouă
- Pătrunjel verde după gust
- Sare și piper după gust
- Condimente la alegere
- Ulei pentru prăjire
Mod de preparare:
Fierbem cartofii în coajă după care îi curățăm și fie îi dăm prin răzătoare fie îi pisăm. Punem cartofii într-un bol mare, adăugăm cârnații dați prin răzătoare, ouăle, sare, piper, pătrunjel tocat mărunt și amestecăm foarte bine. Adăugăm și făina și brâna rasă sau cașcavalul ras, condimentele preferate și omogenizăm bine.
Formăm chiftelele, le dăm prin făină și le prăjim în ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a elimina uleiul în exces.
Le servim alături de sosul preferat și/sau murături.
Notă: putem adăuga în aluat și usturoi pisat și/sau măghiran uscat, ceapă verde, mărar proaspăt, coriandru etc. pentru un plus de aromă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!