Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Plăcintă gustoasă și sățioasă, gata imediat – Plăcintă de casă (cu legume și cașcaval)
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 1 linguriță sare
- 500 g făină
- 300 ml lapte
- 100 ml ulei
- 100 g brânză feta
- 80 g cașcaval
- 2 roșii
- 2 cartofi
- 1 ardei
- Pătrunjel verde
- 2 lingurițe praf de copt
Mod de preparare:
Pregătim legumele: le curățăm și le tăiem în cubulețe. De asemenea, tăiem și brânza cubulețe. Tocăm mărunt verdeața, dăm cartofii și cașcavalul prin răzătoare.
Într-un bol, batem ouăle împreună cu sarea după care adăugăm și restul ingredientelor pentru umplutură, în afară de cașcaval. Încorporăm uleiul, laptele după care adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Transferăm compoziția într-o tavă de 28 -32 cm, tapetată cu hârtie de copt. Presărăm cașcavalul ras deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 50 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!