Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Rețetă rapidă și gustoasă (fără frământare) – Plăcintă de casă (cu ciuperci și cașcaval)
Ingrediente necesare:
- 200 g aluat foietaj
- 300 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 ou
- Sare și piper după gust
- 100 g brânză topită
- 150 g cașcaval
Mod de preparare:
Curățăm și tocăm mărunt ceapa. O prăjim într-o tigaie cu un pic de ulei până se rumenește frumos după care adăugăm și ciupercile tocate și amestecăm. Adăugăm condimente și prăjim totul împreună până se evaporă tot lichidul eliberat de ciuperci. Adăugăm și brânza topită, amestecăm și mai lăsăm tigaia pe foc pentru 3-4 minute.
Întindem foietajul și pliem cele 4 margini, cam 1 cm (în acest fel vom obține margini mai înalte care vor împiedica umplutura să se scurgă). Transferăm aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și punem umplutura de ciuperci deasupra, lăsând libere marginile de 1 cm. Punem cașcaval ras deasupra, ungem marginile cu ou bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!