Ingrediente pentru blat:
- 8 ouă
- 250 g zahăr
- 400 g unt dulce
- 500 g făină de grâu
- 1 pliculeț praf de copt
- 1 linguriță pulbere de vanilie
Ingrediente pentru cremă:
- 300 g ciocolată neagră
- 250 ml frișcă
Mod de preparare:
1. Într-un bol, batem ouăle cu zahăr. Adăugăm untul topit, făina, praful de copt și amestecăm foarte bine.
2. Turnăm o treime din aluat într-un bol separat. Adăugăm pudra de cacao și mixăm bine.
3. Turnăm aluatul de cacao pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
4. În aluatul rămas, adăugăm vanilia. Amestecăm bine și turnăm compoziția în 2 tavi de copt. Procedăm la fel ca în pasul anterior. În final, trebuie să obținem 3 foi de blat.
5. Pentru cremă, amestecăm ciocolata cu frișca fierbinte.
6. Tapetăm primul blat de vanilie cu jumătate din cantitatea de cremă. Pe deasupra, așezăm blatul de cacao, tapetăm cu crema rămasă și completăm cu al 2-lea blat de vanilie. La final, decorăm cu glazură de ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post